Snijbonensoep

Snijbonensoep

Snijbonensoep is een recept dat niet echt bekend is als soep, maar een heerlijke variatie op soepen die we doorgaans eten. Eventueel kan je natuurlijk ook gehaktballetjes aan de snijbonensoep toeveogen, mocht je dat lekker vinden.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Snijbonensoep

Eens een keer een wat andere maar lekkere soep.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword snijbonen, soep
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 137 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Snijbonen
 • 1,5 Liter Groentebouillon
 • 1 Ui
 • 100 Gram Spekblokjes
 • 2 Eetlepels Bonenkruid
 • Olie

Bereiding

 1. Snijbonensoep is een stevig soepje, die je betrekkelijk snel op tafel kun hebben. Voor de soep kun je in plaats van verse snijbonen ook prima snijbonen uit een pot gebruiken. Deze hoef je immers niet voor te koken.

 2. Gebruik je wel verse snijbonen, wat overigens wel het lekkerst is, snij deze dan in kleine reepjes en kook ze gaar. Je kunt ze ongeveer 10 minuten koken.

 3. Verhit de olie in de pan en bak de spekblokjes. Als de spekblokjes gebakken zijn haal je ze eruit. In diezelfde pan ga je nu de ui bakken. De gesnipperde ui bak je in het vet van de spekblokjes om zo ook een speksmaak aan de soep te geven.

 4. Voeg dan de groentebouillon toe. Je kan voor de snijbonensoep ook prima gewoon een bouillonblokje gebruiken en 1,5 water bij doen.

 5. De gekookte snijbonen en bonenkruid voeg je toe als de soep begint te koken. Laat de soep vervolgens nog 20 minuten koken en breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Door de bouillon zal de soep echter genoeg zout hebben waardoor toevoegen van zout waarschijnlijk niet eens hoeft.

 6. Heb je geen verse bonenkruid, maar gedroogde bonenkruid? Dan is iets minder dan twee eetlepels ook voldoende omdat de gedroogde bonenkruid sterker van smaak is.

 7. De uitgebakken spekblokjes voeg je pas op het einde toe. Het lekkerste zijn ze als je ze vlak voor het opdienen in de soep doet. Ze zijn dan nog lekker knapperig en zorgen voor een crispy bite in je snijbonensoep.

 8. De snijbonensoep smaakt ook lekker zonder spekblokjes. Voor een vegetarische snijbonensoep kun je de spekblokjes achterwege laten. Om de snijbonensoep steviger te maken kun je de spekblokjes bijvoorbeeld vervangen door aardappelblokjes. Bak deze aardappelblokjes dan met de ui mee en laat het mee pruttelen in de soep.