Stamppot Snijbonen

Stamppot Snijbonen

Stamppot Snijbonen, een heerlijke variatie op de gebruikelijke stamppotten als boerenkool, hutspot en zuurkool. Minstens net zo lekker.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Stamppot Snijbonen

Deze stamppot is erg lekker.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword snijbonen, stamppot
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 30 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 525 kcal

Ingrediënten

 • 1 Kilo Aardappelen
 • 500 Gram Snijbonen
 • 100 Gram Reepjes spek
 • 1 Grote ui
 • Klontje Roomboter
 • Beetje Melk
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Voor de stamppot kun je de snijbonen het liefst heel dun snijden. Als je van grove stukken in je stamppot houd dan kun je de stukjes wat groter laten.

 2. Kook de snijbonen gaar en giet ze af in een vergiet. De aardappels kook je ook goed gaar. Voor de stamppot zijn de kruimige aardappels het meest geschikt. Ze zijn kruimelig en kunnen veel beter gepureerd of gestampt worden.

 3. Als de snijbonen en aardappels op het vuur staan te koken, dan kun je de spek reepjes voorbereiden. De reepjes bak je goed uit in een pan. Als de spekreepjes goed gebakken zijn haal je ze uit de pan.

 4. Het vet van de spekreepjes kun je gebruiken om je ui in te fruiten. De ui snij je fijn en bak je in het vet van de gebakken spekreepjes. Door het te bakken in het vet van de spekreepjes geef je je stamppot van snijbonen een heerlijke extra smaak van het spek.

 5. Als de snijbonen en de aardappels goed gaar zijn dan doe je ze bij elkaar in een pan. Stamp de aardappels fijn en voeg daarna een klontje roomboter toe. Gewone margarine kan ook maar roomboter zorgt voor de volle romige smaak die bij een stamppot hoort.

 6. Als de stamppot niet smeuïg genoeg aanvoelt dan doe je er een scheut melk bij. Je kunt zelf bepalen hoeveel melk je erbij doet. Als je niet zo erg van melk houdt dan kun je dit achterwege laten. Zorg dat je bij het afgieten van de aardappels wat kookvocht achterhoud. Het kookvocht kun je dan gebruiken om je stamppot van snijbonen smeuïg te maken.

 7. De stamppot van snijbonen is klaar en hoef je alleen nog op smaak te brengen met wat zout en peper.