Aardappelschotel met Snijbone

Aardappelschotel met Snijbonen

Aardappelschotel met snijbonen is een gerecht dat gedeeltelijk op het vuur, en gedeeltelijk in de oven gaat, en zo een optimale smaak krijgt.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Aardappelschotel met Snijbonen

Een heerlijk eenpansgerecht.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword aardappel, snijbonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 440 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Snijbonen
 • 750 Gram Aardappelen
 • 300 Gram Gehakt
 • Scheutje Olijfolie
 • 2 Teentjes Knoflook
 • 2 Theelepels Gedroogde Oregano
 • Zout en peper

Bereiding

 1. Schil de aardappels en snij de aardappels in blokjes. Voor deze aardappelschotel met snijbonen zijn kruimige aardappelen het lekkerst. Kook de blokjes in water en giet de aardappels af. Voor de kooktijd kun je volstaan met een kooktijd van 5 minuten.

 2. De snijbonen snij je in stukjes en kook je eveneens in 5 minuten gaar. Houd ongeveer dezelfde afmetingen aan als de blokjes aardappel. Dat is niet alleen vanwege de kooktijd, maar ook voor de smaak en de structuur van het gerecht.

 3. Nu pak je een vuurvaste ovenschaal en die bedek je met een scheut olijfolie. Pers de knoflookteentjes uit in de schaal. De schaal moet op het vuur kunnen om de aardappelschotel eerst deels boven op het vuur voor te bereiden. Daarna gaat de schotel pas de oven in om het gerecht af te maken.

 4. Het gehakt kun je nu op een hoog vuur gaan rullen. Bij het gehakt voeg je nu de blokjes aardappel en de snijbonen. Bak het gehakt, de aardappelblokjes en snijbonen op het hoge vuur en roer het regelmatig om. Na 10 minuten kun je de aardappelschotel met snijbonen van het vuur halen. De aardappelschotel kan nu in de oven.

 5. Voor je de aardappelschotel met snijbonen in de oven doet doe je de gedroogde oregano erbij. Breng ook op smaak met peper en zout. Zorg dat je de kruiden goed door de ovenschotel mixt. Voor deze aardappelschotel is het belangrijk dat je de aardappelschotel goed kruid. Ook met zout hoef je niet erg zuinig te zijn. Het zal anders flauw smaken, omdat je ook gehakt hebt gebruikt.

 6. Bak tot slot de aardappelschotel met snijbonen 30 minuten in de oven op 175 graden.