Couscous met kip en snijbonen

Couscous met kip en snijbonen

Couscous met kip en snijbonen. Een gerecht dat een beetje Orientaals aandoet, en niet al te zwaar op de maag ligt. En natuurlijk heerlijk.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Couscous met kip en snijbonen

In plaats van couscous kun je ook rijst gebruiken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword couscous, snijbonen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 515 kcal

Ingrediënten

 • 300 Gram Couscous
 • 300 Gram Snijbonen
 • 400 Gram Kipfilet
 • 1 Zakje Gedroogde perziken
 • 2 Eetlepels Olijfolie
 • 2 Theelepels Tomatenpuree
 • 1 Theelepel Chilipoeder

Bereiding

 1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat het rusten. Gebruik je niet de couscous uit de supermarkt maar die van de Marokkaanse of Turkse slager? Dan moet je de couscous op traditionele wijze voorbereiden. De couscous stoom je dan in de stoompan. De couscous uit de supermarkt is echter veel makkelijker en sneller voor te bereiden.

 2. De gedroogde perziken moeten wel gestoomd worden voor je ze kunt gebruiken in je couscousgerecht. Je hoeft de perziken maar kort te stomen. Je kunt volstaan met een stoomtijd van 10 minuten.

 3. De snijbonen ga je eerst voorkoken. Snij de snijbonen in reepjes van 2 cm en kook ze 5 minuten in water. Snijbonen hebben niet veel smaak als je ze te lang door laat koken. In dit gerecht is het juist lekker als ze nog knapperig zijn.

 4. De kipfilet snij je in blokjes en bakje in een pan met wat olie. Als de kip aan alle kanten goed gebakken is dan voeg je de tomatenpuree en chilipoeder toe. Bak de kip even aan en voeg vervolgens de perziken en snijbonen toe aan de pan. Om een lekker sausje te krijgen voeg je wat water toe. Je kunt hiervoor het kookvocht van de snijbonen gebruiken.

 5. Laat het sausje vervolgens 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen en roer het af en toe om. Zet de pan van het vuur en laat de saus even rusten voor je het opdient met de couscous.

 6. De couscous heb je even laten rusten maar kun je nu verder op smaak brengen. Voor de smaak kun je olijfolie over de couscous besprenkelen. Couscous absorbeert en zal de rijke smaak van olijfolie in zich opnemen waardoor je de aroma proeft bij elke hap couscous.