Snijbonen Invriezen

Snijbonen invriezen

Snijbonen invriezen? Geen enkel probleem, het is zelfs net zo moeilijk als je het zelf wilt maken.

Wat je in ieder geval vooraf moet doen, is de snijbonen snijden, dus in dunne reepje of plakjes, nadat je ze flink gewassen hebben, en de puntjes aan beide kanten er af hebt gesneden. Het makkelijkste doe je dat met een snijbonenmolen. En dat is natuurlijk vooral gemakkelijk als je veel snijbonen tegelijkertijd wilt inmaken.

Als dat gebeurt is, kun je de bonen portiegewijs, dus de hoeveelheid die je voor het gezin of voor je zelf per keer wilt gebruiken, in diepvriesbakjes doen, of in speciale zakjes voor de diepvriezer.

Ach ja, je ziet dat de bonen gewoon rauw ingemaakt kunnen worden in de diepvriezer.

Snijbonen invriezen. Rauw of blancheren?

Nog niet al te lang dacht men dat het beter was om de snijbonen eerst te snijden, en dan gedurende drie minuten te blancheren, zeg maar voorkoken, omdat dat voor de gezondheid beter was. Tegenwoordig mag je ze dus rustig zonder bedenken rauw invriezen, maar als je de snijbonen liever wilt blancheren, mag dat natuurlijk ook.

De smaak is overigens bij blancheren wat meer snijboonachtig. Ook kun je na blancheren de ingevroren groente langer bewaren.

Het is in ieder geval een groentesoort die je in een goede diepvriezer, dus niet het diepvriesvak van de koelkast, goed kunt invriezen, en lang kunt goed houden zonder smaakverlies.

Eén keer ingevroren kun je er van uitgaan dat de snijbonen ongeveer een jaar lang goed blijven, mits de temperatuur minimaal 18 graden onder nul is, of kouder. Rauw ingevroren snijbonen kunnen ongeveer drie maanden goed blijven in de diepvriezer.

En als je nog allerlei andere groenten gaat invriezen, voorzie de diepvrieszak of het diepvriesbakje dan wel van een label, zodat je altijd weet wat er inzit.

Kijk overigens uit, als je diepvrieszakken gebruikt, dat de zakken niet kapot gaan. Als de zakken in de diepvriezer kapot gaan, kan vriesbrand ontstaan, en in dat geval kun je de bonen weggooien. De smaak wordt namelijk snel van lekker tot smerig.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com