Snijbonen uit de wok

Snijbonen uit de wok

Snijbonen uit de wok is een lekkere combinatie van bonen met sambal en rode ui, die door het wokken snel verhit wordt, en waar alle vitaminen behouden worden.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Snijbonen uit de wok

Lekker makkelijk wokken.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword snijbonen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale Tijd 20 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 245 kcal

Ingrediënten

 • 500 Gram Snijbonen
 • 1 Rode ui
 • 2 Theelepels Kerriepoeder
 • 1 Eetlepel Sambal
 • Zout en peper
 • Olijfolie

Bereiding

 1. Snijbonen uit de wok zijn heerlijk als bijgerecht. Je kunt het opdienen bij witte rijst of bij je aardappels. Het is smaakvol en erg makkelijk voor te bereiden. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een goede wok en heerlijke kruiden.

 2. Allereerst ga je de snijbonen voorkoken. Niet te lang koken want dan worden ze slap en je wilt juist dat ze lekker knapperig zijn. Kook de snijbonen daarom niet langer dan 10 minuten. De snijbonen moeten beetgaar zijn omdat je ze straks nog gaat bakken in de wok.

 3. Voor de presentatie is het altijd wel mooi als de snijbonen in ruitjes worden gesneden. Het oogt heel mooi en kleine ruitjes zijn ook sneller gaar.

 4. Pak een wok en laat deze goed heet worden. In de tussentijd snij je de ui in dunne ringen. Doe olie in de wok en wok de ui. De snijbonen kun je dan ook meteen erbij doen in de wok. Doe de sambal en kerriekruiden erbij en wok de snijbonen voor een minuut of 10. Blijf de snijbonen wel omscheppen in de wok.

 5. Bij het wokken moet je ervoor zorgen dat je er continu bij bent en ervoor zorgt dat de wok regelmatig geroerd wordt.

 6. Je hoeft je snijbonen nu alleen nog op smaak te brengen met wat zou en peper. Door de pittige smaak van sambal en kerriekruiden is dit misschien niet eens nodig maar je kunt het zelf zo pittig en scherp maken als je zelf wilt.

 7. De snijbonen kun je natuurlijk ook vervangen door sperziebonen of een andere soort groente waar je van houdt.

 8. Natuurlijk kun je de verschillende groentes ook combineren en zo een heerlijk wok gerecht voorbereiden voor bij je rijst of aardappels.