Snijbonen met Feta en pittige krieltjes

Snijbonen met Feta en pittige krieltjes

Snijbonen met Feta en pittige krieltjes is een complete maaltijd met goede en gezonde ingrediënten. In plaats van krieltjes kan je ook rustig aardappelpartjes gebruiken.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Snijbonen met Feta en pittige krieltjes

Lekker met feta.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword feta, pittig, snijbonen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 495 kcal

Ingrediënten

 • 400 Gram Krieltjes
 • 200 Gram Snijbonen
 • 400 Gram Verse spinazie
 • 1 Rode ui
 • 1 Teentje Knoflook
 • Een stuk Feta
 • Zout en peper
 • Olie

Bereiding

 1. Was als eerste de verse spinazie en laat de spinazie goed uitlekken. Neem voor dit recept wel verse spinazie en geen diepvriesspinazie.

 2. Kook de krieltjes als deze nog niet gekookt zijn, maar kook ze niet te lang. Ze mogen nog best stevig zijn omdat je ze nog even laat bakken met de andere groentes.

 3. De snijbonen snij je in kleine stukje en kook je ook in water. Ook voor de snijbonen geldt dat je ze niet te lang moet koken. Ze moeten beetgaar zijn. Je kunt 10 minuten aanhouden als kooktijd.

 4. De ui snij je in halve ringen en ook het teentje knoflook snij je fijn. Verhit een pan en doe de olie in de pan. Je kunt nu de ui en knoflook toevoegen. Bak dit tot de ui glanst. Voeg vervolgens de krieltjes en snijbonen toe en laat het een beetje aanbakken. Om de pittige krieltjes te krijgen voeg je nu al wat peper en zout toe. De peper en zout kunnen goed in de krieltjes trekken waardoor je lekker pittige krieltjes krijgt.

 5. Als de krieltjes een mooi kleurtje hebben gekregen voeg je de spinazie toe. Je kunt de spinazie er gewoon bij doen en de deksel erop zetten. De spinazie zal gauw slinken waardoor je het beter kun omscheppen. Als de spinazie niet in een keer in de pan past dan doe je dit in delen.

 6. Als de spinazie gaar is, kun je het rustig omscheppen en op smaak brengen met peper en zout. Je kunt nu ook de feta er rustig doorheen scheppen.

 7. De feta kun je in stukjes of blokjes snijden maar het mag ook rustig verbrokkeld worden.