Pittige Snijbonen

Pittige Snijbonen

Pittige Snijbonen is een gerecht voor diegenen die deze bonen graag eet met wat meer pit. Wat overigens een ideale combinatie is.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Pittige Snijbonen

Lekker pittig.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword pittig, snijbonen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 170 kcal

Ingrediënten

 • 400 Gram Snijbonen
 • 1 Ui
 • 2 Tomaten
 • 1 Teentje Knoflook
 • 2 Spaanse pepers
 • 600 Gram Aardappelen of krieltjes
 • Peper en zout
 • Olie

Bereiding

 1. Snij de snijbonen in kleine stukjes en kook deze beetgaar. Afhankelijk van de grootte van de stukjes is de kooktijd ongeveer 10 minuten. Houd het wel in de gaten omdat de snijbonen niet te zacht mogen worden. Kook de aardappels of krieltjes ook beetgaar. Gebruik je aardappels in plaats van krieltjes zorg dan dat je de aardappels in blokjes of schijven snijd. Neem voor dit gerecht stevige aardappels en anders gewoon krieltjes.

 2. De ui en knoflook snij je fijn en bak je in een pan. In dit gerecht is het wel mooi als je de ui een beetje ziet en het mag daarom wel in ringen gesneden worden. Een rode ui heeft meer smaak en kun je bij voorkeur gebruiken in dit gerecht.

 3. Als de ui en knoflook goed gebakken zijn doe je de tomaten en Spaanse peper erbij. De tomaten ontvel je en snij je ik kleine blokjes. Tomaten kun je ook makkelijk ontvallen door ze een tijdje in heet water te zetten. Doe de tomaten in een kom en giet er kokend water overheen. Je kunt daarna de tomaten heel gemakkelijk van hun velletjes ontdoen. De Spaanse peper snij je in ringen. Houd je niet van heel pittig dan kun je de zaadjes er eerst uithalen. Halveer hiervoor de peper en haal de zaadlijst eruit.

 4. Bak de tomaten en de peper goed aan, en voeg als laatste de snijbonen en aardappels toe. Bak dit gedurende 10 minuten op een hoog vuur. Af en toe omscheppen om aanbakken te voorkomen.

 5. Voeg als laatste peper en zout toe naar smaak.

 6. In dit gerecht kun je eindeloos variëren met verschillende groentes en zelf bepalen hoe pittig je het maakt. Let alleen op de juiste kooktijden en hoeveelheden die je gebruikt.