Snijbonen-Tomatensalade

Snijbonen-Tomatensalade

Snijbonen-Tomatensalade. Heerlijk fris op zomerse dagen. Maar vanzelfsprekend ook uitermate geschikt als bijgerecht bij een feestelijk diner.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Snijbonen-Tomatensalade

Een heerlijke frisse salade.

Gang Salade
Keuken Nederlands
Keyword salade, snijbonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 25 minuten
Calorieën 95 kcal

Ingrediënten

 • 1 Kilo Snijbonen
 • 1 Kilo Tomaten
 • 2 Rode uien
 • 5 Eetlepels Balsamicoazijn
 • 5 Eetlepels Olijfolie
 • 0,5 Bosje Basilicum
 • 0,5 Citroen
 • Peper en zout

Bereiding

 1. Snijbonen worden vaak als groente gegeten naast aardappels of rijst. Maar wat dacht je van een heerlijke salade van snijbonen? Snijbonen zijn een stevige groente en lenen zich uitstekend voor een salade.

 2. Snij de snijbonen en kook deze voor 10 minuten in water. Giet de snijbonen af en laat ze afkoelen. De snijbonen kun je makkelijk ook een dag van te voren koken zodat je de volgende dag snel aan de slag kan om snijbonen-tomatensalade op tafel te krijgen.

 3. De tomaten snij je in partjes en je haalt de zaadlijst eruit. De zaadlijst zorgt voor te veel vocht in de salade waardoor deze water wordt en de groentes slap worden. De smaak van de tomaten zit ook meer in het tomatenvlees. Doe de partjes in een grote mengkom.

 4. De rode uien snij je in halve ringen. Let er wel op dat de ringen flinterdun zijn. Als je een hap neemt, wil je de subtiele smaak proeven en niet een enorme brok ui in je mond hebben. Doe de uienringen ook in de mengkom.

 5. De snijbonen kun je nu ook bij de tomatensalade voegen.

 6. Voor de dressing meng je de balsamicoazijn, olijfolie de sap van de citroen en peper en zout met elkaar. De dressing klop je goed op zodat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn.

 7. Giet vervolgens de dressing over de salades heen en hussel dit er goed doorheen zodat alle tomatenpartjes en snijbonen goed bedekt zijn met de dressing.

 8. De snijbonen-tomaten salade is nu klaar om geserveerd te worden. Vlak voor je het serveert scheur je de basilicumblaadjes over de salade heen. Dat kan in een grote schaal of op de opgemaakte borden.