Egyptische Snijbonen

Egyptische Snijbonen

Egyptische Snijbonen is een gerecht zoals dat in het Midden-Oosten vaak gegeten wordt, de plek overigens waar veel dergelijke bonen vandaan komen.

Het is een gerecht dat de oer Hollandse groente combineert met de heerlijke invloeden uit deze regio, en dit gerecht is weer eens wat anders dan met aardappelen en een stukje vlees. Je zult er dan ook velen een plezier mee doen, als je deze schotel op tafel weet te toveren.

Snijbonen zijn gemakkelijk in recepten te verwerken. Het is een gezonde groente. Er zijn verschillende soorten recepten voor snijbonen verkrijgbaar. Een variant op het standaard recept is de Egyptische. Hierbij worden net wat andere kruiden toegevoegd en er wordt een iets andere bereidingswijze gehanteerd.

Wil je jouw ingrediënten direct in huis hebben? Bestel ze dan direct online bij Jumbo.com

Recept Egyptische snijbonen

Een lekkere doordeweekse maaltijd voor vier personen. Erg lekker om te serveren samen met wat rijst en kip.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Keyword snijbonen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 45 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 135 kcal

Ingrediënten

 • 750 Gram Snijbonen
 • 400 Gram Tomatenstukjes met sap
 • 4 Teentjes Knoflook
 • 3 Eetlepels Olijfolie
 • 2 Eetlepels Gehakte basilicum
 • 1 Eetlepel Gehakte dille
 • Zour en peper

Bereiding

 1. Was de snijbonen, haal de punten eraf en snijd ze in kleine stukjes. Pel de knoflook en hak ook deze fijn. Doe wat olie in een pan (liefst met dikke bodem). Doe hier de snijbonen en de knoflook. 

 2. Schep het door elkaar. Vervolgens moeten de bonen gestoofd worden. Dit doe je door de deksel op de pan te doen en het 30 minuten te laten staan.

 3. Wanneer de bonen gaar zijn kunnen de rest van de ingrediënten toegevoegd worden. Voeg de tomatenstukjes – inclusief vocht – toe. Laat het mengsel nog vijf minuten pruttelen zonder de deksel op de pan te doen. Ondertussen kan de basilicum en de dille fijngesneden worden. Doe dit in de pan.

 4. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Kook ondertussen wat rijst en bak wat kip. Serveer dit bij de Egyptische snijbonen.

 5. Met de rijst kan je natuurlijk nog variëren, en je kunt er ook gerust gebakken aardappelen bij doen, in plaats van rijst.